Xmas day !

Jag har lyckats vara så sysselsatt i helgen att jag inte ens hunnit berätta om fredagens julfirande! Familjen vaknade upp vid 8.. eller ja, killarna vaknade ju betydligt tidigare men de låg lydigt kvar i sängen och väntade på att deras pappa skulle hämta dom och det skulle bli dags för paketöppning!

Så klockan 8 vaknade vi och det blev paketöppning. Jag blev lite chockad över alla paket jag fick. Min värdmamma hade gått loss på nordstroms hemsida och shoppat alla möjliga fina saker som hon tyckte att jag kunde behöva. Hon har ju faktiskt gratis frakt! haha :)

Jag fick två kappor (som var för stora. Nya är redan beställda!), en plånbok/clutch, två hårspännen och en väska. Sen fick jag även lite tvålar av min värdpappas systers familj och en snöflinga av min fyraåring! Mycket nöjd är jag!

Efter det blev det brunch och sen hade jag fått uppleva amerikansk jul!



1 .

Imorgon kommer min familj till Seattle! Det är så fruktansvärt nära nu så att det gör ont i hela kroppen. Jag är hur glad som helst samtidigt som jag är nervös. Inte nervös över att ha dom här utan över hur jag kommer reagera när de åker igen. Men jag ska försöka att inte tänka så långt fram just nu.

I helgen har jag mest försökt hålla mig själv sysselsatt för att inte bli allt för uppspelt. Jag har träffat två tyska tjejer, en finsk tjej och köpt ett par ruskigt sköna skor. Men jag har ändå inte riktigt kunnat sluta tänka:

IMORGON KOMMER DOM!!



Nu sitter jag och kollar på Sound of music som visas på tvn. Pappas favoritfilm!

Christmas Eve .

Här hemma har vi precis firat christmas eve. Nu sover barnen och värdpappan står i köket och funderar på vilken mat han ska spara och slänga. Vi åt nämligen kalkon, stuffing, anka, köttbullar, lax, sill, potatis osv. Det blev massor över! Men gott var det och en riktigt bra kväll också!

Lisa var här för att hjälpa oss äta maten, bära på Mulan och vara allmänt trevlig. Det var härligt att få prata lite svenska på julen! Efter middagen slog vi oss ner på mitt rum för Kalle, julmust och julskum! Vi tände till och med ett ljus innan vi satte igång filmen och jag fick agera julvärd. Haha, hur som helst så var det en helt underbar kväll! Tack Lisa :)

Imorgon blir det christmas morning och paketöppning! Tjoho :) Vi hörs!




Till er alla :

en riktigt GOD JUL!

Det är ju försjuttsingen julafton i Sverige! Ioförsig en väldigt tidig sådan men ändå. Någon som är vaken än där borta? Några ivriga barn? Några nojiga päron som oroar sig över skinkan och köttbullarna? Jag säger bara: Relax!
Jag bestämde mig precis för att skita i jansson i år, jag får det ju ändå nästa år. Jag vill verkligen inte stressa och det ska jag inte göra heller!

Okej, hur som helst. God jul, allihopa!

PS. Jag fick min första julklapp idag på posten! En stor presentpåse med svenskt godis ifrån päronen som dom skickat igenom CC. Tack mams & paps! <3



Jul hos Inez: Oboy och polka-cupcake! Yum!

GAH !

Igår var dagen då jag varit hemifrån i tre månader.
En fjärdedel av det här året som au pair.

Igår var också dagen då det bara var en vecka tills mami, paps och katta kommer hit. Jag bara känner hur mitt humör sjunker för varje dag som går. Jag vill inte vänta, jag vill ha dom här nu. Allt känns så stört jobbigt den här veckan och allt känns bara helt fel. Kan dom inte bara komma nu istället?

Jag behöver semester. Jag kommer iaf få 5 dagar nästa vecka. Det kommer vara underbart! Men på julafton, ja då ska man man minsann jobba.. ÅH! Piss.

Aja, bör nog avsluta det här inlägget nu. Eller vad säger ni?

Wish .



Nu har jag spenderat en timme på golvet i mitt rum. Jag har nämligen slagit in alla julklappar som jag köpt! Jag är ensam hemma för en gång skull så jag passar på att spela för hög musik och sjunga med. Härligt!

Tomten har föresten varit här tidigt i år, enligt min värdmamma. Förra året var han tydligen sen så i år kom han lite tidigare.. Jaha, så kan man ju också göra! Jag ska iaf inte lägga ut mina förens på kvällen den 24de! Så det så :)

Idag har jag en bra dag :)
Oh juste! Fjärde advent är det också! Hoppas ni firar stort för det hade jag gjort om jag varit hemma!
Btw, det rosa paketet och det stora till höger är mina! Jag har varit så barnslig och kollat! (också sånt man kan göra när man är ensam, hah)

Mulle .



Hade jag fått visa bilder på barnen hade ni i detta inlägg fått se världens gulligaste bebis som smakar banan för första gången. Kroppen ryckte på henne och ansiktet gjorde alla möjliga grimaser. Tokfian.. Istället får ni se bild på bananen.. inte lika kul men vad gör man?

Senaste veckan eller två har jag verkligen blivit kär i den lilla krabaten på riktigt. I början var det ju bara en utmaning att ta sig igenom dagen med henne men nu njuter jag av att ha en liten bebbe kring mig. Speciellt när hon är sådär söt! Veckan blir så mycket lättare nu när jag känner såhär!

Ikväll blir det mina indiska favoriträtter! Butterchicken och pumpkin :D Hurray!

Southcenter .



Dagen har varit lång men ändå lyckad såhär efteråt! Jag sov hos Lisa (tredje sleepoverhelgen i rad för vår del) och på förmiddagen var tanken att vi skulle iväg till southcenter. Vid 12, efter morgonpromenad, dusch och tv-tittande satt vi redo i soffan för att åka. Två och en halv timme senare kom vi iväg efter att värdmamman vart aningen försenad.

Vi begav oss ut mot Southcenter och insåg rätt snabbt att det var mycket trafik just den här dagen. Vi insåg även rätt snabbt att vi alla skulle till samma ställe. Ja, men det var väl typiskt, tänkte vi. Men vi fattade inte hur galet mycket folk det var. Parkeringen som tar typ 1000 bilar eller mer var knöökfull och tillsammans med typ 100 andra bilar cirkulerade vi runt, runt i hopp om att hitta parkeringsplats.

Ungefär precis när vi bestämt oss för att åka hem hittade vi en lucka! Bra timing. Så det blev lite shopping även denna dag och sen blev det till att åka hem till mig för indisk mat och film. Nej Lisa, dagen var inte perfekt.. men den hade sin charm! :) Tack för idag!

Och tack och lov för att det bara är lördag och jag är heelt ledig en dag till! Imorgon blir det Seattle Grace Hospital :) Natti.

Sitting up .



Mulle sitter upp! Det är sant :D
Efter tre träningspass i min säng satt hon idag upp i flera minuter! Jag var tvungen att knäppa lite med fingrarna och tjoa lite för att hon skulle fokusera, men hon lyckades! Jag känner mig som en stolt morsa. Nästa projekt blir att ta sig upp själv. Det får vi jobba på nästa vecka!

Vill inte ta ut för mycket i förskott men nu är det snart helg! Det ser man alltid fram emot. Ha det bra så länge!


Regn .

Igår var en bra dag! Jag fick tillbaka mina förlorade pengar, Mulle var på 6-månaderskontroll och allt såg bra ut. Det enda som var mindre bra med besöket var de där fyra sprutorna hon fick i låren.

Dom sprutorna gör denna dag till en aning sämre dag. Biverkningarna på två av sprutorna var feber och muskelvärk och jag gissar på att det är precis det hon har fått. Hon har nämligen gråtit typ hela dagen.
Jag känner mig också hängig. Blä!

Ikväll ska jag i alla fall ut och träffa Lisa och på lunchen fick jag skypa länge med Ellen! Något kul på den här mörka dagen! Vi hörs

Bored .

Vad gör man när man är själv på rummet och uttråkad? Posar framför spegeln såklart. I alla fall om man heter Inez. Och speciellt om man precis köpt lite nya kläder! Det tokiga är bara att jag måste stå i sängen för att kunna göra det.. Men inte stoppar det mig! Så här kan det se ut:



Aja, CU <3

Helgen .

Fredagen var typ den mest oturliga dagen någonsin. Jag halkade på is och fick skrubbsår över hela kroppen, mitt busskort la av, jag skar mig i fingret, missade bussen och förlorade 70 dollar på ingenting.
På kvällen gick jag dock på bio med Anne, en finsk au pair och det var iaf kul!

På lördagen hade åkte jag och Liv till vårat au pair-möte som vi har varje månad med vår LCC. den här gången fick vi packa julstrumpor som skulle ges till hemlösa barn. Det kändes bra att göra det!
Efter det åkte jag in downtown, shoppade lite såklart och mötte upp Lisa. Vi åkte hem till mig för en sleepover och hemmagjort pizza!

Idag är det Lucia, vilket man inte känner av så mycket här. Jag och Lisa försökte komma i stämning på bussen downtown genom att sjunga igenom alla lucia-låtar vi kunde komma på. Det hjälpte lite iaf!
Sen blev det fika och hundspaning och efter det åkte jag hem och började jobba. Hela familjen har klätt deras första julgran och vi lyckades faktiskt riktigt bra! Nu ligger ungarna och sover och päronen e ute på datenight. Kul för dom!



See you <3

May all your Christmases be white .

Den här veckan har det kommit två julklappar på posten till mig. Det var ioför sig inte tomten som skickade dom utan jag själv men jag blev precis lika glad för det. Så nu har jag cashmir-strumpor, smyckesställ, nya jeans, linnen, bhs och strumpbyxor! Riktigt trevligt måste jag säga. Sen att det var väldans billigt var ännu trevligare.

Idag har jag och min värdpappa varit på target och julshoppat. Det blev en lysande ren för trädgården, tomtar och rosetter, julstrumpor, handdukar och en hel del mer. Det är väldigt kul att vara juldekorerare kan jag meddela!
Till mig själv köpte jag amerikanskt julgodis och "Mickey mouse - once upon a christmas" som jag tänkte kolla på klockan tre på julafton. För vad gör man när man inte har kalle?

16 dagar kvar nu!



To be continued..

One Song .



Att en liten sång kan göra så mycket! Min värdpappa kom innanför dörren med pojkarna och sa "inez, känner du till den här sången?" och så börjar han sjunga! Eller han nynnade mest men det är inte varje dag han gör det. Av en slump, eller helt enkelt för att jag är en julnörd så visste jag vilken låt det var: Little drummer boy :)

Av samma anledning hade jag den på datorn och kunde spela upp den för killarna på en gång. Den gick på repeat i säkert 20 minuter i köket där värdpappan och fyraåringen var. Väldigt underhållande att se eftersom 4-åringen dansade och satt och stirrade in i skärmen som rörde som om vartannat. Och det roligaste var att värdpappan kollade upp texten och sjöng med i falsettröst! Haha, helt underbart! (inte så vackert dock) 

Nu är julen här!

Wake up .




Imorse vaknade jag med "SOS, the tiger took my family" på hjärnan. Jag har ingen aning om hur jag lyckades få fram den när jag låg och sov men på något sätt gjorde jag det. Jag måste säga att det inte är det roligaste sättet att vakna upp.

Igår fick jag ett annat uppvaknande. Värdpappan frågade mig vid matbordet: Har du sparat några pengar sen du kom hit?
Och jag tänkte efter och svarade sedan tveksamt "nej..."
"Har du gjort av med 1500 dollar?"

Det hade jag. Hur fan lyckas man? Vilket himla liv jag lever egentligen.. Okej att jag jobbar hårt, men jag har spenderat 1500 dollar på kläder, restaurangbesök och andra småsaker. Nu blir det verkligen till att börja spara!
Fast å andra sidan hade jag bestämt mig för att bara leva livet, nu när man ändå får chansen.

Det var i alla fall minst sagt ett uppvaknande! :)

Samtal med en 4-åring

- I wanna look inside your nose!
- Why?
- Because I've never seen the inside of a nose before!
- jag lyfter på huvudet -
- Ooh, it kinda looks like a forest!

RSS 2.0