Pics !

Hallå! Måste bara meddela att jag precis fått tillåtelse att lägga upp bilder på ungarna på facebook! Får inte lägga upp bilder här eftersom alla möjliga människor kan se dem. Men är du min vän och har facebook, kolla in!

The day .



Dagen har varit så himla perfekt! Eller ja, näst intill.
Morgonen var lugn, jag snackade med folk på msn, duschade och gjorde mig redo med lill-ängeln bredvid mig. för det är verkligen det hon är, en liten ängel. Hon e så himla lätt att ha och göra med! Mulan alltså..
Sen gick jag till skolan, sjöng solo och fick beröm. Kände mig faktiskt duktig vilket var kul.
Sen shoppade jag lite på american apparel efter skolan vilket var.. ja, underbart! haha.

När jag kommer hem, vad har inte kommit då? Jo, ett paket till Miss Inez, jag alltså! Jag rycker upp det och jag blir helt tårögd av lycka när jag inser vad det är. Ett paket ifrån mamma och pappa. En platt och alldeles underbar punchrulle, påse med svenskt godis, ett handskrivet brev och en tidning. Det var verkligen underbart! Just då kändes det som det bästa som hänt mig :D haha!

Efter det gick jag och Mulan på fotopromenad till walgreens, jag med ett stort lyckorus i kroppen och mulan sovandes, inrullad i sin leopardfilt. Sen kom familjen hem och det blev provning av halloweenkostymer! Jag e riktigt nöjd med min!
Nu har vi ätit och senare blir det Greys och betty på tv med SVENSKT godis! Wonderful!

Topic .

Nu har nästan hela jobbveckan gått. Jag har lunchrast och sitter och pratar med folk på msn. Saknar att prata med folk jag känner så det var skönt när Annelie kom in och peppade mig lite och sa att jag var bra.

Dagarna som passerat har varit lite upp och ner. Jag har haft hemlängtan och vart lite ledsen. Det är inte så att jag vill hem eller så egentligen. Jag har ju stora planer inför våren i Seattle. Bland annat Yoga-kurs och körsjungande! Sen ska jag ju se till att resa och shoppa och bara njuta. Jag vill verkligen vara här. Men ändå kan jag inte förneka att det är lite ensamt.

I början av veckan jobbade jag ifrån 8.00 till 19.30 med rast. Då hinner man inte ta sig utanför dörren innan sängen ropar efter en. Det är väl framför allt då det känns pissigt. Ta ett glas cola, lite godis och slappa framför tvn tills man e helt död och ger upp och går och lägger sig.

Aja, det är väl såhär det kommer bli! Lite upp och ner. Jag tror att det blir lättare med tiden när man blir mer van vid allt. Jag vill iaf inte hem! Om två dagar är det Halloween. Jag och killarna laddar upp. Mulan ska vara en hotdog!


5 .

Yey! Jag har haft en riktigt bra dag! Det första och nästan bästa som hände var att jag hittade en stört fin kappa på H&M. (jag som hade bestämt mig för att undvika H&M under hela året.)

Det andra var att jag åt lunch på det bästa sushistället. De hade ett sånt där band med sushi på och man fick plocka vad man ville ha. Jag som alltid velat testa det!

Tredje var den mysiga fikan med Anna och min underbara Chai-latte!

Fjärde var mitt första au pair-möte. Vi åkte till ett haunted house mitt ute i ingenstans och det var apläbbigt.

Femte och sista (skulle egentligen kunna fortsätta hur länge som helst) var att killarna hängde i varsitt av mina ben när jag skulle gå hemifrån idag. Och för första gången ser jag faktiskt fram emot att få en nyvaken Mulan i famnen imorgon klockan 8.00.


Andra dagen i Seattle. Idag har det gått exakt en månad sen jag kom.

Grow up !


Det är annorlunda att vara den "vuxna" personen när jag jobbar. Barnen ser ju mig uppenbaligen som en vuxen så då är det ju bara att försöka leva upp till det. Slut på griniga mornar och att dra sig undan när man har lust för min del. Som idag när vi dekorerade inför halloween, då är jag den vuxna som måste sitta och skär i pumporna när ungana redan gett upp och gått in. För ett år sen hade jag lugnt hakat på dem. Men det är nog bra för mig!

Hur som helst, dagen blev ungefär precis som planerat! Jag fotade, satte in pengar, kollade in gymmet och jobbade. Under min jobbtid dekorerade vi som sagt tomten med läbbiga halloweenprylar. Jag är inte klar med pumporna än dock.. sen blev det pasta a la Inez som Yatin betygsatte A+ :D Nu blir det tv-tittande och sen sömn. härligt! Natti!

Update .

Tre saker om USA du inte visste:
- I mataffären får man sin mat packad i påsar av personalen.
- På bussen snackar alla med busschauffören och chauffören snackar med alla. Det sitter alltid någon längst fram och snackar om helt random saker. Och när man går av brukar chauffören säga typ "good night" och även "god bless!".
- Servicen i klädbutiker är hur bra som helst. Säger man att man sett en viss sak dagen innan men inte kan hitta det, springer personalen och hämtar vad man menar i alla färger och rätt storlek.

Tre ord du inte kände till:
- Thaw = Tina
- Pea in pod = Ärtrör
- Leek = Purjolök

Tre saker jag har börjat göra sen jag kom hit:
- Gilla jordnötssmör. Innan jag kom hit hade jag aldrig smakat det. Just nu har jag tryckt i mig en peanutbutter&nutellamacka som kvällsfika och så sitter jag även och mumsar på m&m med jordnötssmör i.
- Gå av fram i bussen och samtidigt tacka chauffören för resan!
- Fråga personal i affärer hur dom mår. Det gör alla, ständigt. ”how are you today?” och min värdpappa har lärt mig vad man ska svara. Haha.


Saturday .

Lördag morgon här. Jag vaknade för en halvtimme sen med hjärtat i halsgropen och trodde jag hade försovit mig. Det var den sovmorgonen, det.. halv nio visade klockan på min lugna lördag. Men det gör då ingenting!

Mina planer inför dagen:
- Kolla in gymmet längre ner på gatan
- Sätta in min lön på mitt konto (får en check varje vecka)
- Gå ut på fotopromenad! Mina fingrar kittlar av längtan efter att få ta några bra bilder. Det var länge sen..
- Jobba! 3 - 9 med paus.
- Slappa!

Det ser ut att bli en bra dag trots att jag inte fick någon sovmorgon! Vi hörs <3

Friday !

Idag har jag beställt min halloweenkonstym ifrån target! Äntligen! Ni får se den senare! Bara den hinner hit tills den stora dagen..
Den här veckan har jag beställt grejer på internet 2 gånger. Inte varje vecka jag gör det.. Det blev 2 saker ifrån barnes & noble och 2 saker ifrån target! Gillar man att shoppa så gör man!
Ikväll ska jag hem till Anna för tjejkväll med god mat och massor av godis! Det ser jag fram emot även fast jag är lite förkyld idag. Just nu lägtar jag inte hem! det kommer väl och går antar jag. Nu njuter jag bara av helgen! 
Hoppas alla har det bra! <3 kram

Homesick? well, yes.

Även fast dagen har gått hur bra som helst så måste jag erkänna att jag längtar hem lite.
Parik, 4 sa att han älskade mig idag! hihi. så gulligt. Och Mulan grät när jag slutade för dagen.
Jag trivs jättebra här och ser verkligen fram emot halloween och jul osv men ändå..
känner mig väldigt sugen på att umgås med folk jag känner. Även fast alla nya människor är trevliga så blir jag lite utmattad (jag gick till exempel och la mig vid 8 igår) av det hela. Tänk att inte få umgås med någon du känner på en månad. Det är lång tid, det.

Aja, bättre dag imorgon antar jag. Då bär det av till target för halloween-shopping!

Tuesday .

Halloj!
Mulan ligger och sover i sin fina säng. VI har suttit inne på mitt rum och haft det mysigt och lyssnat på Alicia Keys. Sen efter en stund blev Mulan trött och då var det bara stoppa ner henne. Hon är så söt. Hon har växt massor sedan jag kom hit. Jag tror hon tycker om mig.. jag tycker iaf om henne, massor!

Igår var jag på Barnes & Nobles (bokaffär) och vandrade omkring mellan hyllorna. Jag har nog fått det ifrpn mamma, att verkligen tycka det är mysigt att kolla in bokaffärer. Strosade omkring i en timme och avslutade besöket med ett dagboksinköp och en fika på deras starbucks. Hot chocolate & chocolate cookie as usual!

Imorgon har jag varit hemifrån i en månad! Det är lång tid det. Det är rekord för min del. Än så länge känns allt väldigt bra iaf. Men vissa dagar är tuffa. I lördags hade jag till exempel en ruskig mardröm och vaknade upp gråtandes. Kunde inte sluta gråta på nästan två timmar. Då kan man sakna sin mams och paps lite.

Just nu är min värdpappa och köper pumpor till halloween! :D

CU

Weekend.

Hallå :D
Nu har även denna helgen passerat och jag har haft fullt upp! I fredags träffade jag Anna för middag, igår visade jag Sarah downtown Seattle (Sarah är en au pair som kom med samma plan som mig till Seattle men bor en bit utanför), vi shoppade, åt på cheesecakefactory och hade det allmänt trevligt.

Idag har jag jobbat hela dagen och det har varit Diwali, indiskt nyår! Min värdpappas syster och hennes familj kom över och massor av ljus tändes i huset och på tomten. Sen blev det bön. Väldigt kul att få vara med och se hur det går till. Sen efter det tog jag en fika på starbucks med en kille ifrån min skola! Han är snäll :) Det var skönt att komma ut lite när jag hade jobbat precis hela dagen. Nu blir det till att fixa inför imorgon och sen blir sömn! CU <3

PS. Nej margret, Supergirl finns inte.. det är bara en tjejversion av superman! Tack för necessären! Använder den flitigt. Hoppas du och alla ni andra har det bra! kram!

Supergirl ?


Här sitter jag i köket. Utanför fönstret är det tjock dimma. Lilltjejen vägrar sova men hon är väldigt trött. Nu sitter hon i sin gunga inrullad i en filt och jag misstänker att hon är på väg att somna där. Om hon inte gör det så blir det ut på promenad. Snart är det halloween och jag har fått den stora äran att vara dekorationsansvarig. Ska även följa med pojkarna att trick or treata! Det ska bli superkul! Det enda jag funderar på nu är vad jag ska vara.. vad tycker ni om supergirl? (since killarna ska vara spiderman å batman)

Fall .

Idag har varit en betydligt bättre dag! Det är så härligt att jag känner Mulan bättre nu. Jag flippar inte ut när hon gråter utan är bättre på att läsa hennes signaler. Underbart. Idag låg hon på en filt i vardagsrummet och fnissade i nästan en hel halvtimme åt sin fjantiga au pair som gjorde löjliga pussljud. Au pairen fnissade i kapp!

Nu på kvällen har jag varit på stan och träffat Anna. Idag blev det middag på Cheesecake factory. Härligt ställe det där. Jag åt pasta carbonara och delade en chokladmousse-cheesecake med Anna. Mums!

Den här veckar har det verkligen blivit höst i Seattle. Löven rasar ner och hela veckan ser ut att bli regnig. "Welcome to Seattle!" sa min värdpappa när det började. Än så länge tycker jag mest att det är mysigt.. Men det finns en risk att det ändras.

Första veckan som Au pair bestämde jag mig för att aldrig skaffa barn.. jag kan meddela att jag, tre veckor mer erfaren kan meddela att bestämmelsen är helt och hållet struken!

Nu blir det sömn! Klockan är ju tröts allt snart halv tolv! God natt :)

Pizza .

Halloj. Igår var en dålig dag. jag var krasslig och ville hem till mami. På kvällen försökte jag lägga ut ett nytt blogginlägg men bloggen ville inte funka, och det var nog lika bra för annars hade det kommit upp ett långt klagoinlägg här. Inte det roligaste att läsa!

Idag är en aningen bättre dag även fast det ösregnar här och jag sitter blöt och hungrig i köket och väntar på mat. Det positiva är att jag väntar på den typ smarrigaste pizzan i världen att bli klar i ugnen och den är det om typ 2 minuter!

Hela min vecka är fullspäckad med planer vilket känns väldigt kul :) och nu tror jag minsann att jag är frisk också. Till och med godisförrådet är påfyllt! YEY :) det känns bra.

Fahrenheit .

Oh no, min temperatur har gått upp en fahrenheit! Fast och andra sidan så ligger den på 98,3 vilket tydligen är 37 celsius så jag kan nog vara lugn. hihi. Hoppas den inte går upp mer bara..

Dagen har varit riktigt mysig för att vara en sjukdag. Jag har låtit lillan ligga på soffan och sprattla medans jag kollar på little people, small world. Efter en timme eller så blir hon trött igen och då är det bara stoppa ner henne i hennes crib. Hon ligger och sover i den nu. Härligt! 

Nu ska jag bara ligga i soffan och slappa hela kvällen och äta mig frisk. Haha. Det finns bara ett litet problem: mitt godislager och mitt colaförråd är tömt. Får kanske bli en promenad till Walgreens ikväll också..

I'll be here in Sunshine or in Shadow .

God morgon!
Här sitter jag hopkurad i sängen och äter godis. Det skulle kunna vara väldigt mysigt om jag inte hade varit sjuk, vilket jag är. Sitter här med en liten kartonglåda med näsdukar precis som i alla amerikanska filmer. Egentligen har jag sångkurs nu men jag fick hoppa den och vila istället så jag orkar jobba 4 timmar på eftermiddagen.

Igår var en rätt seg dag.. antagligen mest eftersom jag höll på att bli sjuk. Frös som en galning hela kvällen hur mycket kläder jag än satte på mig.
Sen däckade jag någongång vid elva och vaknade upp imorse av att min värdmamma kom inspringande i mitt rum:
- Ineez ineez, i have to go to work!
Jag vaknar med ett ryck och flyger upp ur sängen
- Sorry! Yes, off course, i'm coming! Sorry!
Jag hade glömt att ställa klockan. Bra jobbat!

Nu har jag varit hemifrån i 3 veckor. Känns som en evighet samtidigt som tiden gått väldigt snabbt. Måste också tacka för alla fina kommentarer jag har fått här sen jag åkte! Älskar att läsa dom! Saknar er <3


Yesterday .

Gårdagen var riktigt härlig! Den kunde inte blivit mycket bättre. Jag började dagen med att ta sovmorgon till halv tio (välförtjänt enligt mig själv). Vid elva åkte jag in till Downtown för att shoppa och jag lyckades köpa en hel del! Det bästa var att jag hittade en affär som sålde lösviktsgodis! Gissa om jag blev glad, mami? :)  Sen köpte jag en dödsfin kjol på aa och foundation.

När klockan var fyra ringde en norsk au pair, Liv, mig och frågade om jag ville shoppa downtown. Mina ben var rätt trötta vid det laget men jag betämde mig ändå för att ta en varm choklad på starbucks och vänta på henne. VI gick runt lite till, åt middag tillsammans och senare på kvällen kom hon över och såg på en film hos mig! Toppendag helt enkelt. Fick till och med i mig lite sushi till lunch!


Let freedom ring .


Är jag en riktig amerikanare nu? Jag har precis varit på Walgreens och köpt m&m's med peanutbutter, en cola och t-shirten ovan. Och så får vi inte glömma usa-klistermärkena jag tyckte var lite roliga. Börjar känna mig amerikansk.

Det enda (vågar jag säga enda?) jag har problem med nu är att alla i Seattle går av bussen där fram, hos föraren. I sverige är ju det i stort sett förbjudet att göra det! Så varje gång jag åker buss här kliver jag på bussen utan att tveka och ser sedan en hel hord med människor komma mot mig. Chauffören säger till mig att kliva av igen och det gör jag skamset. Och så händer det samma sak nästa gång.. och nästa.

För övrigt så har jag helg på riktigt-riktigt nu! För jag ska bara jobba 5 timmar till den här veckan och det ska jag göra när ungarna sover. Imorgon ska jag sova länge, åka in och shoppa och bara njuta av mitt amerikanska liv!

PS. Jag har till och med amerikanskt bankkort, telefonnummer och busskort nu för tiden! :D yey.


Today .

- tio timmars jobb
- tre promenader

- inga klädbyten (på mig)
- småätande
- rankning av mat (värdpappan gjorde en lista
på allt vi ätit till middag och jag fick ranka)

- greys anatomy
- sömn

Naw .


Neighborhood .



Update .

Hej bloggen och alla söta svenskar!
Igår träffade jag Anna för middag och turistande vid Skyline. På pizzerian där vi åt fick man välja helt ifrån scratch vad man ville ha på pizzan. Det konstiga var att vi lyckades ta precis samma sak utan att ens diskutera vad som lät gott. Kanske tog vi något typiskt svenskt eller så har vi väldigt lik smak. Jag hade en jättemysig kväll! Lyckades till och med shoppa lite! Bilder kommer senare!

Dagen började som en bra dag, jag hade en mysig morgon med Mulan (lilltjejen) och sen gick jag på min sångkurs på college som för övrigt är asbra! Man lär sig verkligen mycket! Dagen var strålande tills jag skulle mata Mulan. Efter maten kräktes hon precis överallt. Det jobbiga är att jag klandrar mig själv. Jag står och känner mig skitdum och värdelös som au pair när hon spyr även fast jag inte gjort något fel. Jobbigt. Men det ordnar sig nog.. ska försöka sluta ta gråten personligt. Nu blir det vila, sömn och nya tag imorgon. Önska mig lycka till!

/Inez

Sol !

Jag sitter ute på baktrappan i tshirt och njuter i solen. det är hur varmt som helst här! Har vart på en långpromenad med lillplutten och nu ligger hon och sover i vagnen. Jag sitter med ett stort löjligt leende på läpparna och väntar på att hon ska vakna. Fan va jag älskar att vara Au pair just nu!

fatta, jag e i USA och jag lever drömmen jag velat leva i flera år. jag kan knappt fatta det själv.

American .

Tre saker om USA du inte visste:
- Folk säger hej och godmorgon på gatan till folk dom inte känner.
- Barn får ofta goodiebags på barnkalas.
- Många gillar att ha majonäs och senap på mackan.

Tre ord du inte kände till:
- Bib = haklapp
- Pacifier = napp
- Dead end = återvändsgränd

Tre saker jag har börjat göra sen jag kom hit:
- Hungra efter m&m med jordnötssmör och mackor med majonäs.
- Prata med okända människor på gatan bara på kul. hälsar också!
- Gå till walgreens för att köpa godis sent på kvällen.

Jag tror jag sakta men säkert börjar bli lite mer amerikansk! Det är kul att utforska det här landet och lära sig nya saker (vilket jag gör hela tiden). Ikväll ska Anna visa mig nya delar av seattle och i helgen ska jag bannemig shoppa! Snart kommer bilder ifrån några av mina promenader med vagnen. Kram /inez


Sunday moon .

Halloj!
Idag har jag varit på mitt andra barnkalas sen jag kom hit. Det var faktiskt betydligt trevligare än gången innan. Förra söndagen var det 10 2-åringar i ett litet vardagsrum. Idag var det istället 10 4-åringar som hade större yta att springa runt på och tårtan var mycket godare idag! hihi.
Efter kalaset åkte jag in till downtown för att träffa Lisa och Anna, två andra svenska au pairer. Det var väldigt kul att få komma ut lite och jag har ju faktiskt inte sett downtown innan. Jag kan meddela att jag e störtförtjust. Det finns massor av bra affärer, mysiga caféen, en vägg full av tuggummi och underbara utsikter vid varje gata! Me likey!

Nu är jag peppad inför min andra vecka här i Seattle! Har flera roliga saker att se fram emot. :) Nej, nu blir det tv och godis. Tjing!

Mys .

Killarna e så söta. Man kan inte låta bli att le när man är med dem. De kläcker ur sig helt underbara kommentarer och frågor om allt och ingenting.. hela tiden! Som idag under snacktime.

- Daddy, what's hummus made of? frågar den äldsta killen på 6.
- What do you think it is? Guess!
- Peanutbutter? gissar den yngsta killen på 4 år.
- No, why don't you have a guess? pappan vänder sig till äldre pojken.
- pitabread?

Haha, and so on! Så söta är dom. imorgon ska vi på barnkalas igen. det blir kul! och sen börjar min andra vecka som au pair! Yey :)


Applepears .

- Idag har jag ätit äppelpäron för första gången i mitt liv. Det är svingott!
- Jag har också haft min första sånglektion på college.
- Jag har tagit en promenad med pluttan och en trafikpolis skrek "Mommy make up your mind!" nör jag stod och tvekade vilken gata jag skulle ta.
- Jag har lagat köttbullar till familjen. De gillade det! till och med lingonberryjam!
- Jag har suttit ute på verandan och gullat med lillan.
- Jag har fått min första lönecheck!

Idag har varit en bra dag! Första veckan är passerad :)

Autumn .

Hej bloggen.
Idag har varit den tuffaste dagen hittills. Jag har jobbat 9 ½ timmar i sträck och lillpluttan har mått dåligt och kräkts over både henne och mig i flera omgångar. Det går åt mycket kläder när man är au pair till en bebis, det är en sak som är säker. Mitt svagaste ögonblick på dagen var när lillan sov och jag var totalutmattad och började gråta när jag läste ett mail ifrån mams (mina första Au pair-tårar).Nu mår jag iaf mycket bättre. Pojkarna lyckas alltid charma mig.

Äldsta pojken vid matbordet:
- Why do you keep on saying "woopsidaysies?
Jo, det beror ju såklart på att jag sett Notting hill allt för många gånger. Eller hur, Nanoks?

Hur om helst så blir nog morgonden betydligt lättare. Jag får sovmorgon, sen åker jag in till college och försöker komma i tid till min klass, sen stannar jag på vägen hem och köper godis och cola (cola-abstinens a la big time). Helgen kommer bli toppen, det känner jag på mig.

Åh, det finns så mycket att berätta. Ingen skulle orka läsa om jag berättade allt.
See you

Kvällstankar .

Vem kunde tro att det var så mysigt att mata en bebis? :) jag kan berätta för er alla att det är väldigt mysigt! Jag börjar sakta men säkert känna mig lite mer hemmastadd här. Idag var jag på Walgreens och shoppade för 50 dollar.. vet inte hur jag lyckades för jag köpte bara det viktigaste i små förpackningar för typ 1,50.. men aja, det är inte hela världen. I helgen får jag ju lön! Då ska jag shoppa kläder, minsann. Det är en sak som är säker! För er som inte redan vet.. jag gillar att shoppa!

Just nu är min värdmammas bror här ifrån kina. Han pratar ingen engelska.. ingen svenska heller för den delen. Men hann verkar trevlig! Och tack vare honom fick vi glass till efterrätt :D haha.

Om två dagar har jag varit här i en vecka..


Saknar dig <3

RSS 2.0