Adventure .

Har jag haft en äventyrlig dag? ja, det har jag. och då menar jag inte lite heller. dagen började med att ta hand om lillan. hon somnade lite innan 10 och då hade jag ca en kvart på mig att äta frukost innan jag skulle iväg på min första sånglektion på college.

Mitt i frukosten började jag blöda näsblod, vilket jag inte har gjort på flera år. När näsblodet var under kontroll hade jag 5 min på mig att ta mig till bussen. Problemet var bara att jag inte direkt visste vart busshållplatsen var (även fast min värdpappa snällt visat mig) så jag gick åt helt fel håll.

Jag kom till hållplatsen 10:40, en halvtimme efter att jag lämnat huset. Bussen kom vid 11, då lektionen också började. Jag klev av stört mycket för tidigt (värdpappan hade också visat vilken station jag skulle av på) och började promenera i hopp om att känna igen någonting omkring mig. Klockan 11:30 var jag på skolan och då var lektionen i stort sett slut. Så jag stod utanför och väntade för att få prata med läraren iaf.
Det lyckades jag iaf med och hemvägen var problemfri. Nu är jag.. trött. Tur att ungen sover så man får vila lite.

In the house .

Nu har jag bett om lov att få visa mitt rum och huset här på bloggen. Det är inga problem. Det kan till och med finnas en chans att ni får se barnen här så småningom!


Här inne håller jag alltså till på kvällarna och när bebben sover. Lite då och då går jag och kollar in i biblioteket där hon ligger och sussar. Man ser henne inte men jag kollar ändå in. Efter det går jag ut och plockar på mig något snack.
Vad sägs om oreos med extra stuf?


Au Pair-skolan .




On my own .

Här sitter jag, i mitt rum i Seattle och lyssnar efter ljud på babymonitorn. Har inte hört något än, tack och lov men det kommer väl snart. Jag är ensam hemma med lilltösen för första gången. Kommer bara vara det i en timme men det passar mig bra. När värdpappan skulle gå ville jag verkligen fråga honom "men vad ska jag göra med henne?" :P men jag stod emot. Det här kommer gå bra, Inez! Du är duktig!

Infront of the TV .

Jag satte mig nyss vid min fina tv och började utforska de hundratals kanaler som finns. Tvn är skitfin och dom har både tivo & hd. När den första glädjen av det lagt sig insåg jag att jag måste ta reda på när alla programen går som jag gillar. Greys på torsdagar.. betty på fredagar. Det tar nog ett tag att vänja sig vid.
Sen insåg jag att premiären för nya säsongen av The city börjar på torsdag! Lyckan är total!
(kommer sakna att kolla med dig, nanoks. Om jag hadekunnat bjuda över dig, hade jag gjort det)

Idag åkte vi förbi American Apparel med bilen. Kan inte vänta tills jag får utforska shoppingen i den här fina staden!
Åh vad allt känns bra just nu!

Sunday evening .

halloj! Ännu en dag har passerat i staden Seattle. Nu har jag varit här i två dagar! yey :D haha. Idag har jag vart på powerwalk med värdmamman och bebben. Sen hade hela familjen picnic, vi åkte till the mall och sen till en knattes födelsedagskalas och sen åkte vi hem och lekte vilt.

I the mall hade dom en ministudio uppställd bland alla affärer där man kunde fota sin hund. Det var väldigt populärt! haha :) sen åkte vi till födelsedagskalaset som var typ precis så som jag trodde att det skulle vara. Massor av mammor med deras barn, massor av presenter och tårta med ett tjock lager frosting.

Det enda som är lite jobbigt just nu är att jag har insett att jag inte pratade så bra engelska som jag trodde. Det är konstigt, för jag förstår verkligen allting men när jag ska sätta ihop mina egna meningar så är det mycket svårare än jag trodde. Men det kommer väl!

Jag trivs iaf jättebra!

Pow .

By the way, idag har jag även ätit kycklingfötter. Haha, dagen har alltså varit händelserik! Nu sitter yngsta pojken och kollar på tom & jerry vid min tv. Han vaknade precis ifrån sin nap. För att förklara kycklingfötterna så var jag på kinesisk restaurang med familjen i China Town för Dim sum (små rätter som man väljer ifrån en vagn). Min värdmammas favoriträtt var kycklingfötter men hon gillade inte att äta det själv. Så vad gör man inte för att vara trevlig? Det var faktiskt inte ens så farligt. men det såg rätt läskigt ut.
Nu är jag nästan klar med att packa upp här i rummet. Men det är lite saker jag behöver införskaffa för att jag ska känna mig riktigt hemmastadd. Ikväll ska jag och min värdpappa troligtvis till mataffären för att köpa lite saker som jag gillar att äta! Så snällt. Jag ska nog göra en liten lista..

(PS. Jag njuter av det härliga vädret på 22 grader. höhö)

Sleeping in Seattle .

Hej bloggen!
Just nu sitter jag i mitt tv-rum i Seattle. Jag kom hit igårkväll vid åttatiden. Barnen låg och sov och jag och mina värdföräldrar åt middag tillsammans. Jag somnade en timme senare med känslan av att det här var perfekt. Imorse fick jag träffa barnen och än så länge verkar allt gå som det ska. Killarna på 4 & 6 verkar gilla mig än så länge.. jag har varit på deras simträning och sen fick jag en visning av huset av dem båda. Efter det blev det cartoons och nu sitter dem och äter mellis med deras pappa. Lilltösen på 3 månader är hur söt som helst. Hon har massor av hår och är pytteliten (såklart). 
Just nu har jag en riktigt bra känsla!  
Hörs snart igen!

Dadam .

Fortfarande aningen jetlagad men glad ändå! Maten här på skolan suger rätt hårt.. det ör det enda tråkiga med stället. Man får äta godis för att överleva. Igår kväll hade vi singalong och alla länder fick sjunga var sin sång. Det var kul! En till sak som är tråkig är att min datorsladd inte går in i adaptern. Så om typ 4 nminuter dör min dator.. Men det löser sig väl på något sätt. Allt är iaf bra! Vi hörs snart igen <3

In action .

Hej bloggen!
här kommer ett snabbinlägg innan frukost. Tyskorna jag delar rum med sitter och väntar på mig tror jag.. Deyt känns lite som om jag hamnat på ett tyskt kollo för det är stört mycket tyskar. men jag gillar det. Jag är ju här!! Det känns hur bra som helst för tillfället. På planet ner hade jag mardrömmar om packningen men jag tror inte jag har glömt nåot. Igår blev vi välkomnade med pizza och info och sen däckade alla rätt snabbt. Klockan var trots allt  6 på morgonen i Sverige. Got to go! CU

Sknar er massor <3

Put your records on .

Halloj allihopa! min blogg verkar fyllas av nyfikna blivande eller nuvarande au pairer! KUL :D Imorgon bär det av.. jag kan fortfarande inte riktigt fatta det men jag känner mig ändå beredd (och skiträdd på samma gång men det låtsas vi inte om). Nu är kläderna packade, paraplyt, eltandborsten och ja.. till och med biljetterna har jag koll på. Det känns bra!

För alla blivande Au pairer vill jag passa på att berätta lite småsaker:
- Jag åker med Cultural Care och jag tycker dom sköter sig bra än så länge. Allt känns väldigt välorganiserat trots att organisationen är enormt stor. Jag åker även helt utan körkort så det är möjligt!
- Jag började med alla förberedelser i februari men om jag var ni hade jag börjat tidigare. Iaf om ni går sista året på gymnasiet som jag gjorde då man har massa plugg och projekt att tänka på. Jag har stressat som en galning!
- Vad kan man säga mer? Om du verkligen vill åka - åk! Allt är möjligt när man kämpar för det. 

Girl, put your records on, tell me your favorite song
You go ahead, let your hair down
Sapphire and faded jeans, I hope you get your dreams,
Just go ahead, let your hair down.


Sweet dream .


Nervositeten stegrar! Men jag är också stört taggad. Det är verkligen med skräckblandad förtjusning jag packar väskan för att flytta hemifrån. Jag ska få ett sovrum, ett tvrum och ett badrum helt för mig själv i ett annat land. Kan det bli bättre? Laptop är köpt, halva väskan är packad och visumet är hämtat.
Snart bär det av!

Feeling .


Idag började jag nästan gråta när jag såg en gammal rynkig man, sen stod jag och kollade på den vackra himlen och nästa sekunden garvade jag så jag grät. typ. Det jag försöker säga är att jag är ett nervöst vrak just nu. Alla känslor jag någonsin känt far runt i kroppen på loppet av några minuter. Måste verkligen lugna ner mig!

Ambassaden .


idag var jag på Ambassaden.. Jag var apnervös att jag skulle ha glömt något eller fyllt i något fel.. för då skulle resan bli försenad och det skulle suga rätt hårt. Nu har jag tre dagar på mig att få visumet.. det är bara hålla tummarna. Jag börjar inse att jag inte alls kommer hinna allt jag vill göra innan jag åker. Men så länge jag hinner packa så! :D

Secrets .


Idag har jag vart och köpt presenter till familjen. Är inte klar än men hälften är iaf avklarat. Imorgon ska jag nog klippa mig och träna. Jag måste försöka tänka på något annat än au pairandet också! Man blir ju helt snurrig av allt!
Men idag snurrar tankarna iaf åt det positiva hållet, det kommer nog gå bra alltihopa. Andra dagar känner jag mig inte riktigt lika säker.. Men vad vet jag? det återstår ju att se!

Preping .

Jag är sååå glad! Jag ska till USA! Inte har jag mycket tid på mig att förbereda mig heller, jag åker ju fasiken om 13 dagar. Fick reda på det för tre dagar sen. Det komiska är att i början av förra veckan hade jag i stort sett gett upp. Jag köpte tbanekort för 1200 spänn, gick på möte hos arbetsförmedlingen och sen.. några dagar senare så fick jag besked om att jag skulle till USAAA! Shit alltså.

Nu ska jag börja göra listor! Mycket listor ska det bli :)
Listorna:
- en packlista (troligtvis en lång)
- lista på vad jag ska göra innan jag åker (På lördag fyller jag t.ex 19)
- lista på vad jag vill göra i USA, vad jag vill se osv (finns maassor)
- lista på vad jag ska shoppa i USA! Haha. är man shoppingberoende så är man.

AAAAAH! :D

Go , went , gone .


Det är på riktigt, det kommer bli av. Jag åker! Seattle, here i come :D

.


You've gotta do what you gotta do just to make it through


RSS 2.0