Weather ?



Idag gick jag och Mulan förbi det här vackra trädet på vår promenad. Solen har fortsatt skina idag som den har gjort nu i många dagar i rad. Och hemma i Sverige verkar det fortsätta snöa. Jag kollar på stockholms-vädret varje dag och bara hoppas på plusgrader men än verkar det inte synas till några varma temperaturer.. Stå ut!!

Imorgon ska det iaf bli regn igen här.. man kan väl inte vänta sig annat.. jag bor ju ändå i Seattle!

What a morning !

Jag vaknade med sämsta humöret klockan halv nio imorse. Huvudet dunkade precis lika mycket som det gjort resten utav veckan och så hade jag än en gång vaknat sådär onödigt tidigt på morgonen. Sen vid nio kommer mamma in på skype och jag ligger mosig i min säng och bara väntar på att få klaga av mig lite.

Vilka dyker då upp om inte Klara & Lava! Den bästa överaskningen jag kunde få för mitt humör vände på en milisekund. Lava vinkade åt mig och det var så häftigt att få höra henne prata. Senast jag såg henne sa hon bara "mamma". Sen stormade hela landetgänget in och vinkade och tjoade och bättre än så kunde det inte bli. Precis vad jag behövde! det var så härligt att se alla och få prata lite. Jag längtar tills vi ses i höst!!

Nu ska jag gå och äta frukost med ett strålande morgonhumör!




Spring !

Hallå allihopa :)
T'nkte bara slänga in ett litet meddelande utifrån terassen där jag sitter i gassande sol och 16 + grader! Jag och mulle har vart på promenad, jag i bara linne och hon i solhatt. Nu ligger hon och sover och jag passar på att luta mig tillbaka med ansiktet i solen. Det här är den minst regniga vintern i Seattle på hur länge som helst!

Och hemma hos er är det den snöigaste vintern på hur länge som helst. Jag hade gärna haft er här istället men det blir nog svårt att fixa. Försök att stå ut där borta i snöstormen så blir det nog vår snart. Det är värt att vänta på, jag lovar!

Tre !

I helgen lyckades jag hinna med tre bio-besök. Jag förstår inte hur jag lyckades klämma in det tillsammans med shopping, flera chai-latte och god restaurangmat.
Men jag lyckades på något sett och trevligt var det. Den bästa filmen var nog allt valentines day!


Aootshi !



Aj aj aj! Idag rev Mulle mig så hårt att typ 90 % av mitt födelsemärke på nyckelbenet lossnade. Det gjorde väldigt ont kan jag meddela! Det blödde och hade sig så jag fick leta rätt på ett scoobi doo-plåster. Jag fick ta så många jag ville, enligt Parik. Tack tack!

Men oj vad jag älskar mina ungar trots att de rivs ibland eller är griniga och besvärliga. Jag älskar när killarna kommer och sätter sig i mitt knä och vill mysa, när båda vill sitta bredvid mig vid matbordet och när dom bara är allmänt gulliga! (vilket de är för det mesta) Jag älskar när Mulan hoppar och ner av förtjusning när hon ser mig. Det är för härligt att vara au pair!!

Sicko .

Som jag nämnde så är jag sjuk för tillfället. Riktigt riktigt tyck synd om mig-sjuk. Fast det är nog inte så synd om mig för jag fick både svenskt godis på posten igår och så fick jag sjunga i flera timmar!

På natten drömde jag dock att min värdpappa meddelade mig om att de hade hittat en tjej ifrån puerto rico som dom ville ha som au pair istället för mig. Drömmen var så verklig så jag till och med var tvungen att fråga på morgonen om det verkligen var sant. Som tur var så var det inte det!

Igår sov jag tre timmar mitt på blanka dagen men idag ska jag nog klara mig utan nap! Vi får väl se ;)

Ja må hon leeva !

God morgon, Sverige!
Här kommer en liten hälsning ifrån en sjukling i Seattle.
Ville bara titta in för att säga att idag, just idag den 17 februari var det exakt 18 år sen min älskade vän Ellen föddes. Jag hade så velat vara där idag och firat dig men vad gör man. Jag tänker på dig iaf, hela dagen! <3 Hoppas du får en underbar födelsedag! Vi ses andra April!





Crawling .

Gissa vad som hände idag! Mulan började krypa på riktigt! Innan har hon ju hasat sig både fram och tillbaka men först idag kröp hon verkligen på riktigt. Det var en häftig känsla när jag satt på golvet och hon kröp fram till mig. Vi gjorde det om och om igen, jag flyttade på mig och hon kröp efter. När hon kom fram till mig så applåderade jag och tjöt "bravo, bravo!!", då tittade hon stolt upp på mig med världens leende och jag log minst lika stort tillbaka.

Jag kan inte fatta att hon börjar bli så stor! När jag kom hit var hon bara 3 månader och nu på alla hjärtans dag är hon ÅTTA! Jag har fått se henne sitta upp för första gången, få sina första tänder och krypa! Det känns coolt!


BTW - Vi ska till disneyland i mars!!! AWESOME! (som min 6-åring skulle sagt)


Journeys to plan .

Medans Seasons of love fortsätter att spela på repeat inne i mitt rum så börjar min värdfamilj ladda upp för Super bowl som visas ikväll! Min värdfamilj är inte direkt sportig av sig men inte kan man missa super bowl! Det blir hemmagjord pizza och massor av skräpmat misstänker jag! Min värdpappa har lovat att försöka förklara reglerna för mig och min värdmamma. Vi får se hur det går.. 

Resten av den här helgen har spenderats sovandes alldeles för mycket eller slappandes framför tvn. Jag behövde verkligen vila efter förra veckan! Men igår åkte jag i alla fall på ett knytkalas med alla nya medlemmar i kören! Det var roligt att omringas av massor av amerikanska vilda kördamer! Haha :D
Nästan alla blev väldigt intresserade när jag nämnde att jag kom ifrån Sverige och bara varit här i 4 månader. Det slutade faktiskt med att hela tre damer ville få äran att skjutsa mig hem :P haha. där ser man!

Nu ska vi åka och köpa pizza-ingredienser! See you!


Seasons Of Love !



Den här sången har varit min favoritsång i år och dar nu.. Jag tror aldrig jag kommer tröttna på den. Nu för tiden har jag så många minnen förknippat med den också.. körövningar i bredäng, Annis och min New york-resa 2008, alvas och mitt uppträdande av den här låten och nu alla helgmornar i USA då den väcker mig. åh, jag älskar det!



PS. Här är jag och Tracie Thoms som tar ljusa tonen och jag kan också ta den tonen!

Time Flies .





Här kommer lite bilder tagna på min gata som jag tagit under mina snart FEM månader här! Den första bilden är tagen omkring den första veckan här och den sista är tagen nu i veckan. Tänk vad tiden går snabbt!

Dagens .


Dagens outfit: Washington-tröja och VS-pyamasbyxor och så mina nya gummistövlar på det! Jag hittade dom på tretorns amerikanska sida för 42 dollar. Fynd eller vadå?

Det kanske är dags att byta om ändå..

Sun(?)day .



På min enda lediga dag förra veckan bestämde jag och Sarah oss för att inte bara göra det gamla vanliga (shopping, middag, bio) utan något nytt! Så vi stack ut på äventyr. Först Queen anne för lite fin utsikt som ni kan se ovan, sen capitol hill för klassiska burgare och sedan Southcenter resten av kvällen! Perfekt dag helt enkelt :)

Den här veckan har jag shoppingstopp. Vi får väl se hur det går..

2 / 2 .




Igår var en riktigt bra dag! Det var klarblå himmel och soligt så jag och Mulan tog en långpromenad ner till vattnet och kollade på alla snöiga berg. När Mulle sov en stund i vagnen satt jag i bara tjocktröja på en bänk och njöt av solen.

Sen på kvällen var det min första körövning med Seattle womens chorus! Det var grymt kul och jag känner på mig att jag kommer lära mig mycket för det är högt tempo. I juni ska vi ha en konsert med musikallåtar cch det tycker jag passar utmärkt! Jag är så peppad inför att öva med dom i vår.

Idag är inte en lika bra dag. Jag bestämde mig för att ta en långpromenad idag igen vilket kanske inte var det smartaste när det regnade ute. Desto längre bort ifrån huset jag kom, desto mer regnade det och när jag väl var hemma var jag dyngsur. Rakt igenom. yey ?

Aja, 4 timmars jobb till. Vi hörs!

Pissed .

Bara så alla vet så är klockan halv fem på morgonen och jag har knappt sovit på hela natten. Jag är ju inte ens nervös! Aja, nu ska jag försöka sova igen. Ciao


SWC !

Äventyret fortsätter! :D Igår var jag på en audition för "Seattle womens chorus" i capitol hill. Jag var halvnervös innan men inte så farligt som jag brukar vara när jag ska göra något sånt. Så jag kom dit, mötte massor av trevliga damer som hjälpte mig fylla i lite papper och jag fick en nummerlapp. Sen blev jag kallad in för att sjunga.

Där inne var det en annan trevlig dam som bad mig sjunga lite skalor, en amerikansk sång och så lite "sightreading" (vet inte det svenska ordet men det är iaf att sjunga ifrån noter). Sen blev jag fotograferad och sen var det klart. När jag gick därifrån var jag mycket mer nervös än jag varit innan för nu ville jag verkligen komma med! Dom hade sagt att de skulle ringa mig idag och meddela om jag kom med eller inte och jag var så nervös att jag inte kunde sova trots att jag var dödstrött.

Så idag ringde dom vid 1-tiden. Körledararen ringde för att vara exakt och sa "congratulations! We would like you to join our choir!". Jag kunde inte tro mina öron och jag var så uppspelt att han började skratta på andra sidan luren. Så, från och med nu är jag med i Seattle womens chorus! 
Imorgon blir det ett litet info-möte och så ska det tas mått inför kördräkten. Oj oj oj.. Jag är så glad!! 

RSS 2.0