Seattle !



1. Kända public market där det kastas fisk, säljs blommor och munkar!
2. 4th Avenue
3. The gum wall! Stor, stor husvägg fylld med tuggummi. Mys?
4. Pine Street ner till downtown!
5. Jag i postens spegelfönster på broadway.
Bakom mig är det underligaste konstverket någonsin.
6. Spaceneedle ur en halvkass vinkel och monorail-spåren som går till space needle!

Bara en liten gnutta av underbara staden Seattle :)
Sen att vädret är rätt grått på bilderna, ja det hör bara till!

Glad advent !

Här sitter jag i min säng och lyssnar på när Elvis presley sjunger silent night. Även fast det inte finns första advent här i USA så har jag bestämt mig för att fira! Jag har ingen ljusstake men jag ska dricka julmust, äta julskum och & pepparkakor! Så det så :)

Julstämningen finns här i Seattle utan advent, till och med space needle har ju julbelysning! Igår gick jag runt i downtown och försökte fota allt! Jag jobbade på det i typ 3 timmar men sen var jag totalutmattad :P Fick stanna och ta en varm choklad och peppermint-cookie på starbucks. Jag darrade som ett löv när jag satte mig ner. Men det var det värt! När jag gick där gick jag och tänkte "Det är här jag vill vara!", härlig känsla och verkligen sant. Jag trivs bra här!



Black Friday !

Black friday är det idag! Jag listade ut det för några timmar sen. Det är tydligen en parad och fyrverkerier och hela köret just idag och det listade jag ut en halvtimme efter allt var överstökat. Lycklig är jag i alla fall så jag kan inte klaga! Jag har nämligen fått äta lösviktsgodis, se en stöört bra film och umgås med Lisa. Perfekt! Filmen heter "The blind side" och ni bara måste se den!

På black friday är det rea på precis alla affärer för det är nämligen idag julshoppingen börjar! Det var kaos downtown idag vilket jag faktiskt tyckte var lite mysigt. De tände också "Macy's-stjärnan"! En megastjärnbelysning som täcker halva macy's-byggnaden. Nu är det belysning på precis varenda träd och varje litet hörn. Helt underbart. Det här är verkligen anledningen till varför jag vill vara i USA ett helt år, för att få vara med om alla småtradiotionsdagar och allt småamerikanskt som man inte hinner uppleva på en veckas semester.
Inez is happy!

I helgen ska det tas kort har jag bestämt. Jag har varit här i mer än 2 månader och jag har inte tagit kameran downtown en enda gång. Fy skäms! Jag tror min riktiga julklapp till mig själv ska bli en minikamera som man jämt kan ha i väskan! Ja, så får det bli!

God natt :)

Ending November .

Nu har jag precis beställt lite grejer till mig själv på Urban outfitters! Jag sitter med ett stort leende på läpparna. Det är underbart att shoppa. Det här får bli en liten julklapp till mig själv, det är jag värd! Vid julen firar jag ju också min 3-månadersdag. Då har jag redan varit här en fjärdedel av året. Hej å hå! Gud va tiden går snabbt.

Aja, snart ska hela familjen iväg och kolla på en utställning med döda människor i. Jag ska ha bebben i bärselen och jag hoppas hon kan skydda mig lite för jag är faktiskt lite nervös över.. ja, döda människor.

Igår var det thanksgiving och det var helt underbart! Vi åt anka som min värdmamma gjorde iordning. Den var så stört god.. hade kunnat äta hela grejen själv! Haha :) Bilder ifrån det kommer snart. CU <3

Åh Björn!


Jag har precis hittat min nya favoritsak i detta huset: Baby björn-bärselen! Den är underbar! Helt otrolig är det. Idag har jag och Mulan spenderat halva dagen med den, och hon är så nöjd och glad så!

Förövrigt är det thanksgiving! På riktigt den här gången :) vi ska äta anka och värdpappans systers familj kommer över med den nyfödda. Alla är lediga men jag jobbar! Det gör mig inte så mycket faktiskt. Jag och killarna gick till en lekpark och innan det åkte jag, mulan & värdmamman till chinatown! Trevligt med lite action :)

See you <3


Life .


Mira var så liten! Vi hälsade på henne på sjukhuset när hon var sisådär 7 timmar gammal. Jag har faktiskt inte sett en sån liten bebis innan i verkligenheten. Bara på tv! :P Hon var så söt. Nu känns Mulan som värsta jättebebisen! Kanske för att hon faktiskt är 5 ½ månad äldre.. men ändå! Bild kommer senare på mig och minitjejen!

Annars händer det inte så mycket speciellt här borta. Jag försöker undvika downtown så jag inte slösar bort mina pengar. Jag håller på att spara mina pengar just för tillfället så jag ska kunna göra roliga saker senare! Jag sitter hemma och tittar på tv, äter svenskt godis och längtar efter sommaren istället. Så får det vara för nu.

En månad till jul nu och jag har varit här i mer än två månader!


Exciting!

Halloj :) Jag är precis hemkommen ifrån min värdpappas 40-årskalas! Det var väldigt trevligt. Mina värdföräldrar hade hyrt ett franskt café att ha en fin middag på. Det var black tie så männen hade typ frack och kvinnorna svarta klänningar. Jag fick en svart klänning av min värdmamma för några veckor sen som vi tog till skräddaren.
Igår kom deras stylist över och hjälpte min värdmamma med accesoarer som matchade hennes klänning. Det var riktigt underhållande att titta på!

Det är en så konstig, men framför allt spännande situation att bara kliva in i helt främmande människors liv. Att det är människor i ett annat land är ju bara ett plus. Jag är ju verkligen i huset 24/7 så man får se och vara med om en hel del.

Aja, borde nog lägga mig så jag inte vänder på dygnet helt. Nästa spännande sak att se fram emot: min värdpappas systers unge som kommer på måndag! Vi ska åka till sjukhuset samma dag och välkomna knodden. Det ska bli så spännande!

God natt <3

Thursday .

En sak jag glömde nämna ifrån IKEA-besöket är att jag införskaffade massor av julkulor och glitter till familjens julgran. Det är faktiskt deras första julgran och barnens första jul i år! Eftersom föräldrarna inte är kristna så har de inte firat jul innan men nu ska de börja göra det för barnens skull. Och eftersom jag (till min stora glädje) har blivit ansvarig för högtidsdekorationer var det bara införskaffa lite grejer! Jag kunde inte låta bli att även köpa pepparkaksdeg och formar så att jag och killarna kan baka på jullovet!

Killarna är verkligen de sötaste ungarna. Igår fnissade jag åt dom hela kvällen för dom var så söta. Imorse frågade fyraåriga Parik mig:
- Inez, how many kids do you have?
- I don't have any kids so far!
- But! You have us! Me, Yatin and Mulan.

hihi. Är han söt eller vadå?
Idag har jag en skön känsla i magen. Det är redan torsdag och jag är glad!

Ps. Mamma, jag åt en prinsesstårta på IKEA också och tänkte på dig!

Finally !

Åh, äntligen ska jag få skriva det jag så länge velat skriva: JAG HAR VARIT PÅ IKEA! :D Det var precis så underbart som jag hoppades att det skulle vara. De hade julmust, mazariner, dammsugare, kola, marsipanbröd, polkagrisar, julskum, marabou choklad, bilar och jag ville inte missa något. Det gjorde jag inte heller. Handlade helt galet mycket godis.. har nog aldrig köpt så mycket godis innan faktiskt. Men det är ju bara att passa på! Eller hur? Efter att jag flippat ut i matavdelningen åt vi köttbullar sm var asgoda fast min värdpappa sa att köttbullarna jag gör är godare! YEY :)

Det var en underbar dag. Det enda negativa är min stukade handled och mitt dunkande huvud. Men inte kan man klaga när man har såhär mycket godis i byrålådan! CU :)


Lite av vad jag fick med mig hem!

Blinka .

Tiden rullar på! I helgen fyllde Mulan 5 månader och jag firade thanksgiving för första gången. Dock typ två veckor för tidigt eftersom min värdpappas syster ska få en till unge om en vecka! Så hon ville ha det lite innan det och inte mig emot, jag får nämligen fira det två gånger bara för det!
Vi åt kalkon, stuffing, potatismos och pumpapaj! Precis som det ska vara :)

Resten av helgen spenderade jag slappandes faktiskt. Helt stört skönt! Det har varit aldeles för lite av det på sista tiden. På söndag morgon gick jag ner till källaren/lekrummet för att säga god morgon till pojkarna, då ställer sig den äldsta upp och sjunger högt "blinka linka" :D han försökte sjunga blinka lilla stjärna! Så himla gulligt! Jag är galet förtjust i de där ungarna alltså..

Det var allt för nu!
Här får ni en bild på min nya kjol som jag invigde på thanksgiving! Fin, va?


Amerika !

Mamma, igår när jag stod och väntade på bussen downtown tänkte jag på dig. Bredvid mig satt nämligen ett gäng killar och rappade. En beatboxade, en nynnade en melodi och den tredje rappade. Skitcoolt! Jag tror tyvärr inte att vi kan bli så bra som dom, men vi kan ju försöka. hihi!
Sen är jag även rätt säker på att de rökte något som inte var cigarretter.. men det behöver vi inte låtsas om.

Jag blir ständigt påmind om att jag lever i USA, landet utan bra sjukvård och bidrag till de som behöver det. Många är frustrerade och arga och det märks. Förra veckan blev en polis skjuten bara några kvarter ifrån mig och i tisdags började två män slåss på bussen. Det är lite obehagligt. Det är ju inte såhär i Sverige!

När jag såg männen på bussen slåss så blev jag helt skakis. Jag har ju aldrig sett något sånt innan. Jag gick av och väntade på nästa buss som kom en halvtimme senare.

Jag blir även påmind på possitiva sätt såklart. I tisdags gick jag in på Macy's lagom till "may your days be merry and bright!". ja, de har alltså börjat med julmusiken i affärerna och överallt börjar mer och mer julpryttlar dyka upp. Härligt tycker faktiskt jag :)

Nu ska jag göra mig redo för en tur till skräddaren och till Safeway för svinis-vaccination! CU <3

Åh Sverige !

Hej hopp!
Här sitter jag i sängen med fönstrena öppna, bäddad säng och dricker julmust. Pepparkakorna har jag redan tuggat i mig :) Anna har visat mig en affär downtown som säljer julmust och jag kan lova att jag kommer springa där rätt ofta! Anna åker för övrigt hem på lördag och det är så stört tråkigt. Det enda som är positivt med det är att hon har lovat mig sitt överskott av oboy & julskum. Halleluja!

Det är tokigt hur mycket man börjar gilla Sverige och svensk mat när man inte kan få det på samma sätt. Idag fick jag ett stort sug efter varmkorv. Jag som inte ens brukar gilla det särskilt mycket!

Nu är iaf IKEA insatt på min värdpappas schema och jag är överlycklig! Jag har tjatat om den där himla affären sen jag kom hit och han har gång på gång glömt bort. Nu blir det av! Torsdag 10-2. Jag har redan förberett min shoppinglista och värdpappan har hunnit varna mig för att maten inte är så bra där borta. Men det tror jag inte på! HA! :)

Ikväll åker jag downtown för att börja kolla efter julklappar. Jag tycker att det börjar bli dags nu! Vi hörs

On the bus .

- Jag har hittat min favoritplats på bussen hem. Det är inte för långt fram och inte för långt bak. Perfekt.
- Veronica maggios musik är den ultimata avslappningsmusiken på bussen. Har lyssnat på henne nonstop sen jag kom hit. Hon är en av få svenska artister jag verkligen gillar! (tack för att jag fick låna skivan, Ellen)
- Älskar att sitta och tänka, se intressanta saker svischa förbi med lurarna i öronen. Bara idag såg jag en intressant italiensk restaurang och en utställning med riktiga döda människor.
- Har en hatkärlek till Seattle-bussarna. Jag hatar att de guppar helt galet och alltid är 10 minuter försenade.. men jag älskar att sitta och slappa när jag väl klivit på.
- Såg en tjej som påminde om Anni idag och sen hoppade ipoden in på rent-musik. Tog det som ett tecken att det är dags att se Rent live-filmen.


Yestoday .

Igår var hela huset en enda sjukstuga kändes det som. Min värdmamma var hemma ifrån jobbet för hon var förkyld, Mulan var supersnorig och ville inte bli nedsatt för en sekund och sen jag.. au pairen, jag sov ifrån halv elva till 3 och när jag vaknade var jag fortfarande helt väck i huvudet. Vi fick köpa middag ifrån en restaurang för ingen hade tid och ork att laga något.

Idag mår jag mycket bättre. Mulan är på bättringsvägen och värdmamman med! Hela huset blev väckta imorse på det mest konstiga sätt. Klockan 7:10 dundrade det till något enormt och hela min säng skakade. Jag tog ett krampaktigt tag om täcket och skrek i mitt huvud "EN BOMB!"

Det visade sig att det bara var åskan som tur var! Men jag har aldrig vart med om sån kraftig åska innan. Det var riktigt läskigt!

Nu ska jag klä på mig för snart ska vi iväg och proväta på restaurangen där värdpappan ska ha sitt b-daypartay!
See you! 

Knopp .

- Idag har jag varit på Walgreens och fått en flu shot. Fick sitta i ena hörnet av affären och bli stucken av en apotekare. Det var en intressant upplevelse, haha! Dock känner jag mig heelt borta i armen.. kan knappt lyfta den. Känner mig även svinhängig vilket är värst av allt.. har typ feber. yey ?

- Jag har insett att jag sakta men säkert byter klädstil till något mer amerikanskt. Tror jag? Har ni inte känt att ni gått in i en affär och anpassat er efter affärens utbud? När man är utomlands eller i en second hand-butik! Så känner jag iaf jag mig. Jag har insett att jag har börjat gilla rosa.. en hel del! Jag har aldrig haft något emot rosa men nu verkligen tokgillar jag det. Har rosa tröja, tofflor, t-shirt, strumpor osv. Hur ska detta sluta? Jag undrar hur jag kommer klä mig när jag kommer hem härifrån.. herregud.

- Jag har inte gått upp i vikt än men jag misstänker att jag kommer göra det så småningom! För här i USA äter man minsann godis i stort sett varje dag, portionerna på restaurangerna är enorma och man får gratis läskpåfyllning. Inget "jag ska snåla och spara colan till maten" alltså! Det e bara dricka på! (vilket är typ omöjligt att stå emot)

- Jag var på en fancy affär och testade klänningar i size zero. Fattar inte hur jag lyckades med det men tydligen var det min storlek i den affären. Jag var chockad! Efteråt fick jag äta munkar för att lugna ner mig.

Och detta är bara lite av vad som cirkulerar i mitt huvud.

RSS 2.0